top
separations_linje
separator_info_delen

Torsdag 29 november


 

 

Gilla Tendens i Sverige på Facebook. Vi lägger upp analyser på Facebook med OMXS30 och S&P500 i fokus. Klicka på Facebook-knappen ovan och logga in på ditt Facebook-konto.  

 

 

 

 

 

Oslobörsen

OSE-index 962.24 

 

OSE noterade sitt senaste rekord vid 1 080 den 26 september. Därefter har det burit nedåt i en fallande trend som fortfarande dominerar. Den 23 november fick vi in 937,6, som lägst och en motreaktion uppåt är nu på gång. Vi inriktar oss på ett test av motståndet vid 1 010.  Utvecklingen ger oss anledning att sikta uppåt under någon vecka innan vi får ett avgörande.

Rekordnotering: 1 080,0 den 26 september -18

 

Lägsta notering de senaste 13 åren är 222,5 från den 21 november -08 

 

 
  

Mombai

BSE-index 35 716.95

 

BSE-index har haft en stark utveckling sedan 8 047 den 6 mars 2009. Hela utvecklingen sedan dess visar på att index håller på att skapa en toppformation i ett brett intervall. Alla 5 vågorna är på plats efter en topp och rekord på 38 990 den 28 augusti i år. Nedgången till strax över 33 000 under oktober ger nu en motreaktion uppåt. Motståndet vid 36 000 blir nu intressant att bevaka när det testas den närmaste tiden.

Vi vet ju från tidigare erfarenheter att en toppformation dels tar tid men också att kurssättningen ofta sker under stora kast innan det hela är klart. Vi kommer att följa detta index under 2019 för att se om och när kraftigare negativa signaler är på plats.

Den höga räntan på cirka 8 procent i landet har gjort att man attraherat utländskt kapital som sökt bättre avkastning än man fått på sin ”hemmaplan”, där vissa regioner har skapa negativ ränta.

 

Detta har lett till att man i Indien skapat obligationer i dollar, som man erbjudit internationellt. Detta har attraherat en hel del kapital från Europa och USA, som nu är på väg att backa ur när dollarn stärkts under en längre tid.  

 

Nordea 

 

 
Se Ingemar Carlssons analyser på Youtube helt gratis, klicka på länken nedan eller skriv in adressen i URL http://www.youtube.com/user/TendensAB?feature=watch  

Logga in som administratör Design & Produktion av Designbank


bottom