top
separations_linje
separator_info_delen

Torsdag 19 april


 

 

Gilla Tendens i Sverige på Facebook. Vi lägger upp analyser på Facebook med OMXS30 och S&P500 i fokus. Klicka på Facebook-knappen ovan och logga in på ditt Facebook-konto.  

 

 

Nya kurser i april, maj och juni

 

Elliotts Vågteori (EWT)

Göteborg lördag 21 april heldagskurs (kl 09:00-16:00)

 

Stockholm lördag 28 april heldagskurs (kl 09:00-16:00)

 

Vi går igenom grunderna i EWT och går igenom hur vi indetifierar de olika vågorna för en mängd aktier och index. Den viktiga matematiken kring vågorna och hur man prognostiserar kommande toppar och andra viktiga stödnivåer. Vi analyserar även det aktuella läget på börsen utifrån den förvärvade kunskapen under kursen. 

Pris: 1 295 kr inkl moms

Förfrågningar ocgh anmälan till info@tendens.se


Tidscykler på börsen 24 april


Ny kurs i "Tidscykler på börsen" startar via webben den 24 april. Kursen ges vid 4 tillfällen på vardera 80-90 minuter. Vi går igenom de för oss alla kända rytmerna på börsen och indelar dessa i mindre och ofta frekveterade rytmer för index och enskilda aktier på Stockholmsbörsen. Vi bygger vidare på de 6 delar som marknaden skapar på börsen och identifierer dessa delar i längre rytmer. På detta sätt får vi fram de viktiga och stora vändningarna på börsen och i enskilda aktier.

Kursen spelas in och kan sedan ses i efterhand under försommaren och sommaren.

Kursstart: Tisdagen den 24 april kl 19:00 Fortsättning följande 3 tisdagar. Pris: 1 295 kr inkl moms 

Förfrågningar ocgh anmälan till info@tendens.se

 

Ny kurs - Gann Hjulet (GW) startar 5 juni


Kursen ges totalt under 4 tisdagar i juni. 

Kursen ges via webben med start kl 19:00 varje kursdag. Alla kurstillfällena spelas in och kan sedan ses 3 månader i efterhand, repetition. Pris 1 500 kr inkl moms. Förfågningar och anmälan till info@tendens.se

 

 

Livsmedelspriserna

Livsmedelspriserna i världen är på väg att bottna ur under 2018. Kakao och Vete har redan bottnat och inlett sina långsiktiga uppgångar.

Det var under 2011 som de flesta livsmedelsråvaror inkluderat guld, silver och platina noterade extrema toppkurser.

Vi väntar nu under våren/försommaren att Kaffe, Socker, Soya med flera matråvaror ska landa på bottennivåer och sedan förbereda långsiktiga uppgångar in mot 2024.

Även om vi slår ihop råvarorna i grupper, så är det ändå den enskilda råvaran, som vi ska hålla under uppsikt via dess rytm. Sedan kan det bli en bredare trend för alla matråvaror när intresset och publiciteten ökar. 

Vi försöker aldrig fånga de lägsta noteringarna utan vi vill ha fått en vändning uppåt med positiva signaler innan vi går igång med de långsiktiga prognoserna på mer detaljerade nivåer. Detta är en process som tar tid och vi vet från tidigare erfarenheter att det är positivt om bottenformationen förbrukar mycket tid. Ju längre tid i bottenformation desto kraftigare uppgång när det väl drar på. Logiskt, då allt fler uppmärksammar bottenformationen och förbereder sig för en uppgång. När signalen sedan kommer är många med på rallyt i ett tidigt skede. Det i sin tur ger genklang i mediebruset, vilket driver på ytterligare.

Nu handlar det om uppgångar in mot 2024 eller senare och det är då uppgångar under minst 5 år. Vi har ju också en tidshorisont på 6,0 Y, 7,0 Y, 7,5 Y och i ytterligheten 9 Y. (Y= Year, M=Month).

Vårt intresse ligger också på rytmerna 4Y4M (52 månader) 6Y6M (78 månader) och 8Y8M (104 månader). Dessa är tunga på börsen och vi använder dessa även på råvarorna för att se om vi kan fånga dessa rytmer även där.  

 
  

CBOT Socker 12,0 cent/lb

Sockerpriset är nu nere och testar stödet vid 12,0 cent fullt ut. Den senaste tiden har vi även fått in 11,9 cent som lägst den 11 april. Det logiska nu är att vi ser slutsteget i den nedgång som inleddes den 6 oktober -16 från 23,9 cent. Jag tolkar det hela som den avslutande 5:e vågen nedåt. Denna inleddes den 17 november -17 från 15,5 cent. Vilket ger 5 månader idag.

Detta leder oss till att bevaka den 20 april och 2 maj som viktiga avstämningspunkter inför en möjlig lågpunkt. Blir det lägre toppar vid dessa datum kommer det mer på nedsidan och vi får flytta fram tidsfokus.

 

Topp 23,9 cent den 6 oktober 2016

Topp 35,5 cent den 4 april 2011

Rekord 65,2 cent november 1974

Lågpunkt 2,7 cent juni 1985

 

 

Elekta 92,06

 

Elekta noterade 92,10 kronor som högst under onsdagen och är närmast på väg att testa topparna från maj 2017 vid 95,50-96,00 kronor. Kortsiktigt kan vi behöva avvakta en del innan aktien fortsätter sin resa uppåt i den långsiktigt stigande trenden. Årsrapport 1 juni-18

 

 
Se Ingemar Carlssons analyser på Youtube helt gratis, klicka på länken nedan eller skriv in adressen i URL http://www.youtube.com/user/TendensAB?feature=watch  

Logga in som administratör Design & Produktion av Designbank


bottom